Etsi
  • Antti Kaarlela

Video Pitchauksen ABC

Kamera, valot, ääni, ACTION!


Omien kuvien katseleminen on joskus ikävää. Silmäpusseja, finnejä, pipohiukset ja muutama isäkilo liikaa. Videolta oman änkyttämisensä katseluhan on murhaa. Paitsi ettei ole. Valokuva vangitsee pienen hetken ja kuva antautuu tulkinnoille. Videolla katsoja sukeltaa itse asiaan. Ja hyvä esiintyjä saa vietyä yleisönsä juuri sinne minne haluaa.


Kokeile. Tarvitset rauhallisen valoisan huoneen, ja puhelimesi.


Kamera

Aseta kamera, eli kännykkäsi noin silmiesi korkeudelle, tuettuna vaikkapa kirjahyllyyn. Varmista että näyt kuvassa suurin piirtein vyötäröstä ylöspäin, ja ettei pääsi yläpuolelle jää liikaa tyhjää tilaa. Jos liikut puhuessasi paljon, rajaa itsellesi alue jossa pysyt kameran kuvassa. Tuolit, kirja lattialla tai taitettu matonkulma ovat hyviä rajamerkkejä. Jos sopivassa kulmassa ei ole kirjahyllyä, näppärä insinööri teippaa puhelimensa ikkunaan. Silloin valon suuntakin on hyvin mahdollisesti oivallinen.


Puhu suoraan kameralle. Kuulija on siellä.


Ääni

Valitse hiljainen tila, jossa uskallat itse käyttää ääntä. Varmista kokeilemalla että puheestasi saa selvää testinauhoituksella. Yksin ääneen puhuminen voi tuntua aluksi hassulta. Mutta niin tuntui pyöräilykin kun sitä ensimmäisen kerran kokeili. Puhu.


Valo

Jos tilassa on ikkuna tai muu kova valonlähde, asetu kuvaan siten että valo osuu kasvoillesi. Hyvin valaistu, raikas tila auttaa katsojaa näkemään sinut, pienet eleesi, mikroilmeesi, ja kokonaisen esiintymisesi.
ACTION!

Aloita. Ota otto, tai kaksi. Hengitä. Esiintyminen on taito, ja kuten kaikkia muitakin taitoja, sitä voi harjoitella. Jos haluat kehittyä lisää, lähetä video pitchistäsi meille, me autamme sinut eteenpäin.


#video #pitch #kamera #tekniikka

0 katselukertaa